Deska szklana do krojenia

Szklane deski do krojenia – zalety i wady

Wycinane laserowo szklane deski do krojenia.

Trudno wyobrazić sobie kuchnię, w której pośród wyposażenia zabrakłoby deski do krojenia. Jest to akcesorium używane zazwyczaj kilka razy dziennie, codziennie. Warto więc zadbać o to, by była ona nie tylko dobrej jakości, funkcjonalna, ale i estetyczna.

Dzisiaj przyjrzymy się zaletom – ale także i wadom – desek do krojenia wykonanych ze szkła.

Wycinamy laserowo najróżniejsze przedmioty ze szkła, w tym szklane deski do krojenia. Cięcie laserowe szkła to same zalety: szybkość wykonania, niedościgniona precyzja, idealnie gładkie krawędzie, bez najdrobniejszych uszczerbień czy zadziorów, brak konieczności obróbki wykańczającej. Wycinane laserowo szklane deski do krojenia to zatem doskonały pomysł zarówno na praktyczny prezent, ale także i na rozkręcenie własnego biznesu – produkcja i sprzedaż oryginalnych, pięknie wykonanych desek kuchennych.

Zapraszamy do skorzystania z naszych usług i możliwości! Wytniemy dla Ciebie co tylko zechcesz, według Twojego pomysłu – w tym: stylowe i gustowne szklane deski do krojenia.


Szklane deski do krojenia – zalety.

Deski kuchenne wykonane ze szkła zyskują coraz większe grono miłośników. Nic dziwnego, modele te są funkcjonalne, eleganckie, stylowo prezentują się w nowoczesnych aranżacjach, a ich oryginalny design lubiany jest przez projektantów wnętrz kuchennych – płyty te są mają bowiem żywe, intensywne kolory i zdobione są ciekawymi grafikami kulinarnymi, natury czy abstrakcyjnych ozdób.

Jakie korzyści przynosi ich używanie i dlaczego warto je mieć w swojej kuchni?

Przyszykowaliśmy listę zalet szklanych desek kuchennych, oto one:

Szklane deski do krojenia – wady.

Niestety szklane deski do krojenia nie są wolne od wad, a wśród nich wskazać należy na następujące fakty:

Porady dotyczące użytkowania szklanych desek.

Aby szklane deski służyły nam jak najdłużej, należy stosować się do kilku praktycznych porad.

Jak już wcześniej wspomnieliśmy, na deskach tych dość szybko tępią się noże, dlatego wraz z deską, warto zaopatrzyć się w ostrzałkę.

Oprócz standardowego mycia, w celach dezynfekcji warto raz na jakiś czas spryskać szkło roztworem wody i octu.

Zaleca się używać w kuchni kilku desek do krojenia – zgodnie z normami sanitarno-epidemiologicznymi: oddzielnie do surowego mięsa i ryb, owoców i warzyw, pieczywa i nabiału. Przy okazji zapobiega to przesiąkaniu produktów zapachami innych.

Laserowe wycinanie szklanych desek do krojenia.

Jeśli poszukujesz wykonawców usługi wycinania CNC szklanych desek do krojenia – z nami wszystko zorganizujesz z jednego miejsca i on-line. Nie zajmie Ci to więcej niż kilka minut:

Szybko, prosto, sprawnie.

Zapraszamy do współpracy!